Κρέμες

Ταχίνι νηστίσιμο

ΥΛΙΚΑ Mισό κιλό ταχίνι 250 γρ.καλαμποκέλαιo μισό κιλό ετοιμο φύλλο μισό κιλό καρύδια (ψίχα) 1 φακελάκι κανέλα σκόνη Για τo σιρόπι:2 ποτήρια ζάχαρη1 νερό…

Δες τη συνταγή

Η κρέμα της Μιτσούλας

Υλικά: κανέλα σκόνη για γαρνιτούρα, 3-4 βανίλιες, 1 κιλό ζάχαρη, 500 γραμμ συμιγδάλι ψιλό, 14 ποτήρια νερό …

Δες τη συνταγή

Νηστίσιμη κρέμα πορτοκαλιού

…Απλή, ελαφριά και ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα πορτοκάλια σας, κανονίζετε και πόση ζάχαρη θα βάλετε. Μπορείτε να μην βάλετε καθόλου ζάχαρη αν αντέχετε την ξινάδα των πορτοκαλιών, ή αν είναι γλυκά. Διαβάστε το τιπ πριν αποφασίσετε να την κάνετε. …

Δες τη συνταγή

Νηστίσιμο μους απόλαυση

Υλικά: λίγο νεράκι, 1 κ.γλ. μέλι (προαιρετικό..ΝΑΙ προαιρετικό!), 3 κ.γλ. κακάο, 1/4 φλ. καρύδια ή φουντούκια (εμείς βάλαμε φουντούκια για να θυμίζει νουτέλα..), 5 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι…

Δες τη συνταγή

μουσταλευριά

Παραδοσιακή συνταγή για σπιτική μουσταλευριά, ενός από τα πιο αγαπήμενα και ευκόλα γλύκισματα.

Δες τη συνταγή

Ασουρές o καλογηρικός ή αλλιώς βαρβάρα

Υλικά: λίγο πετιμέζι, 4 κουταλιές της σουπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό, μια πρέζα αλάτι, 1/4 του κιλου αποφλοιωμένο σιτάρι…

Δες τη συνταγή

Νηστίσιμο Ζελέ με γάλα καρύδας και σως βερίκοκο

Νηστίσιμο ζελέ για όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα γλυκερά γλυκά. Υπάρχουν και εκείνοι!

Δες τη συνταγή

Μοριακή mousse σοκολάτας

Μοριακή mousse σοκολάτας του Στ. Παρλιάρου, με δύο μόνον υλικά κι όμως …νηστίσιμη, οικονομική και απίστευτα νόστιμη!!!! Καλημέρα σας και καλή μας εβδομάδα! Μετά τις χθεσινές πληροφορίες σχετικά με τη μοριακή γαστρονομία και μιας και είναι Δευτέρα σήμερα και θέλω να ξεκινήσουμε, όπως πάντα, γλυκά την εβδομάδα σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή της μοριακής κουζίνας, που είναι πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!… Υλικά: σοκολάτα γάλακτος …

Δες τη συνταγή

Βάρβαρα

Αναβιώνοντας το πατροπαράδοτο έθιμο, παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, η Ρούλα από το Βόλο παρασκεύασε και μας παρουσιάζει τη συνταγή από τα βάρβαρα, την οποία αφιερώνει στη φίλη της την Ιωάννα από τις Σέρρες….

Δες τη συνταγή