Κρέμες

Ζελέ λεβάντας

   Μια πολύ ωραία μαρμελάδα για δωράκια και όχι μόνο  Υλικά   750 ml Κρασί άσπρο ( εγώ έβαλα ροζέ)    750 ml φυσικό χυμο μήλο το αγοράζουμε στο μάρκετ    750 ml νερο    50 ml Cointreau (Λικέρ πορτοκάλι η από κυδωνια η ότι άλλο έχετε )    2 κούπες γεμάτες ανθισμένη λεβάντα    Χυμό από ένα λεμόνι… Υλικά: λευκό κρασί, χυμός μήλου, κουαντρό, λεβάντα, λεμόνι, ζάχαρη …

Δες τη συνταγή

ΚΑΤΣΑΜΑΚΙ (ΚΡΕΜΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ )

ΥΛΙΚΑ 4 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ Η ΜΕΛΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ 4 ΠΟΛΥ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΑΡΚΕΤΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΑΤΟΥ … Υλικά: ζάχαρη, καλαμποκάλευρο, πετιμέζι …

Δες τη συνταγή

Ζελέ καρπούζι δια χειρός Γιάννη Λουκάκου

Τα ζελέ είναι το πιο δροσερό και ελαφρύ γλύκισμα που μπορείτε να απολαύσετε το καλοκαίρι. Υλικά: 750 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια 115 γρ. νερό 85 γρ. ζάχαρη 15 γρ. χυμός λάιμ 15 γρ. ζελατίνη Για το γαρνίρισμα καρπούζι κομμένο σε φετούλες νεκταρίνι κομμένο σε φετούλες ξύσμα Lime… Υλικά: καρπούζι, ζάχαρη, χυμός λάιμ, ζελατίνη, νεκταρίνια, ξύσμα λάιμ …

Δες τη συνταγή

Νηστίσιμη κρέμα με γάλα καρύδας

Υλικά: 2 πακέτα μπισκότα τύπου μιράντα, 3 πλάκες σοκολάτα υγείας, 6 κουταλιές αραβοσιτάλευρο, 2-5 κουταλιές ινδοκάρυδο αλεσμένο, νερό (γεμίζουμε το 1 άδειο τενεκεδάκι), 5 κουταλιές ζάχαρη, 2 τενεκεδάκια γάλα καρύδας…

Δες τη συνταγή

Κρέμα με ταχίνι

Η συνταγή είναι από τον Ηλία Μαμαλάκη. Μάλιστα, την έχει σερβιρισμένη με ξερά βερίκοκα βρασμένα με λευκό κρασί και ζάχαρη… Υλικά: ταχίνι, μέλι, χυμός πορτοκαλιού, ξύσμα πορτοκαλιού …

Δες τη συνταγή

Μουσταλευριά

Θυμόσαστε τον σπιτικό μούστο που φτιάξαμε με τα σταφυλάκια μας ? Η σημερινή μας συνταγή είναι συνέχεια εκείνης της ανάρτησης. Ο μούστος που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν κομμένος δηλαδή τον κάναμε μουσταλευριά μια ώρα αφότου πατήσαμε τα σταφύλια. Εάν χρησιμοποιήσετε κομμένο (βρασμένο) μούστο, δείτε τις οδηγίες μας παρακάτω. Πάμε να δούμε τι κάναμε?… Υλικά: μούστος, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κανέλα, καρύδια …

Δες τη συνταγή

Μουσταλευριά -Κεφτέρια

Αν έχουμε μούστο στην κατάψυξη πάμε να φτιάξουμε μουσταλευριά! Γίνεται πολύ γρήγορα είναι πανεύκολη, πολύ νόστιμη, και ότι πρέπει για τη Μεγάλη Εβδομάδα που νηστεύουμε…. Υλικά: μούστος, αλεύρι, καρύδια, σουσάμι, κανέλα …

Δες τη συνταγή

Μουσταλευριά με μούστο

Τώρα αυτό το «μουσταλευριά με μούστο» σας ακούγεται λίγο σαν εκείνο το «πορτοκαλάδα από πορτοκάλια»; Ε δεν έχετε άδικο αν σας το θύμισε! χαχα! Λοιπόοοοοοον, όπως σας έλεγα, πολλές δουλειές στην κουζίνα αυτό τον καιρό. Και προχτές, κατέφτασε ο μούστος. Και όπως ξέρετε, ο μούστος δεν είναι να παραμείνει στο σπίτι πολλή ώρα. Πόσο μάλλον να τον ξεχάσετε ερμητικά κλεισμένο στο μπιτονάκι…. Υλικά: μούστος, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κανέλα, αμύγδαλα …

Δες τη συνταγή

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΓΚΟΥΡΜΕ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ

Αν θεωρείτε τη μουσταλευριά πολύ παλιομοδίτικη για να τη σερβίρετε, με λίγο food styling το γλυκάκι σας θα μοιάζει με επιδόρπιο του πιο γκουρμέ εστιατορίου! Υλικά: μούστος, σιμιγδάλι, κορν φλάουρ, αλυσίβα, κανέλα, φρούτα του δάσους …

Δες τη συνταγή

Μουσταλευριά παραδοσιακή

Η γιαγιά μου την έφτιαχνε με «κομμένο» μούστο, ελαφρά συμπυκνωμένο, για να είναι πιο γλυκιά. Βρείτε μούστο, κι αφού τον καθαρίσετε, φτιάξτε τη. Αν δεν μπορέσετε να βρείτε και θέλετε να τον φτιάξετε εσείς, πάρτε σταφύλια ζουμερά, όπως είναι ο ροδίτης και το φιλέρι και ξεκινήστε την διαδικασία… Υλικά: μούστος, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καρύδια, κανέλα …

Δες τη συνταγή