Κρέμες

Κρέμα Ροδάκινο

Μια ελαφριά απολαυστική κρέμα με λίγες θερμίδες και με όλη την γεύση του φρέσκου ροδάκινου… Υλικά: ροδάκινο, χυμός ροδάκινου, νισεστέ, καστανή ζάχαρη …

Δες τη συνταγή

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Καλησπέρα! Eίμαι ενθουσιασμένη για τη συνταγή που θα σας δώσω σήμερα αφενός γιατί χρειάζεται μόνο 3 υλικά αφετέρου γιατί είναι πολύ νόστιμη, γρήγορη και πολύ εντυπωσιακή! Ιδανική για τις εξής περιπτώσεις: Περιμένουμε φίλους στο σπίτι και είναι περίοδος νηστείας Νηστεύετε και θέλετε απεγνωσμένα γλυκό Είστε χορτοφάγος ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ Υλικά: φράουλες, φυτική κρέμα, ζάχαρη …

Δες τη συνταγή

Κρέμα Μήλου

Κρέμα με μήλο και κανέλα! Η κρέμα μυρίζει φθινόπωρο με τα υπέροχο άρωμα και γεύση των κόκκινων μήλων. Μια πινελιά κανέλας δίνει άλλη διάσταση στην κρέμα και την ολοκληρώνει!… Υλικά: χυμός μήλου, νισεστέ, καστανή ζάχαρη, κανέλα …

Δες τη συνταγή

Άλειμμα σοκολάτας με χουρμάδες, το απίστευτο- Amazing homemade date chocolate spread

Όταν έφτιαξα το άλειμμα Νο2 η Ελενίτσα με κατσάδιασε λιγάκι…. «Πάλι με βούτυρο;;;;» και η απορία της έλεγε πολλά…. τι προσπαθώ να σου μάθω αδερφή; τα πάντα μπορούν να αντικατασταθούν από πιο υγιεινά προϊόντα και το τελικό αποτέλεσμα να είναι εξίσου νόστιμο. Έτσι, εμπνευσμένη από αυτή τη συνταγή και ενθυμούμενη πόσο πολύ είχε ενθουσιαστεί το Λενιώ από τη γλυκύτητα των χουρμάδων έφτιαξα αυτό το άλειμμα με χουρμάδες, νοστιμότατο, νηστίσιμο, σπιτικό και αυτή την φορά μπορώ να το πω χωρίς καμία αμφιβολία «υγιεινό». Το τεστ της Χαράς το πέρασε, της άρεσε πολύ της μικρής… Υλικά: χουρμάδες, πορτοκάλια, κακάο, φουντούκι …

Δες τη συνταγή

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Καλημέρα!!!Ηρθε ο καιρός της μουσταλευριάς!Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ!!! Ψάξτε στη λαϊκή αγορά αυτόν τον καιρό να βρείτε μούστο και φτιάξτε αυτή την υπέροχη κρεμούλα!!! Θα βρείτε σίγουρα στους πάγκους που πωλούν κρασί.Υλικά.7 φλ. μούστος.1 φλ. σιμιγδάλι χονδρό..2 κ. .σ. ροδόνερο.καρύδια χονδροσπασμένα και κανελίτσα… Υλικά: μούστος, σιμιγδάλι χοντρό, ροδόνερο, καρύδια, κανέλα …

Δες τη συνταγή

Μους με Μακεδονικό Χαλβά και Μαστίχα (Νηστίσιμη)

Μια πανεύκολη συνταγή για μους-κρέμα με Μακεδονικό Χαλβά, ιδανικό γλυκό για τις ημέρες της νηστείας, θα το λατρέψουν ακόμη και όσοι δεν τρώνε χαλβά! Υλικά 250 gr. – χαλβά Μακεδονικό με γεύση Μαστίχα 300 gr. – φυτική σαντιγύ 4 κουταλιές της σούπας – λικέρ μαστίχα 1 – κάψουλα βανίλιας… Υλικά: χαλβάς, φυτική σαντιγί, λικέρ μαστίχα, βανίλια, μαστίχα Χίου …

Δες τη συνταγή

ΣΠΙΤΙΚΗ,ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ!

Αναμιγνύουμε τα παρακάτω υλικά: 1 φλ. ταχίνι 4 κ.σ. κακάο 4 κ.σ. μέλι… Υλικά: ταχίνι, κακάο, μέλι …

Δες τη συνταγή

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΓΚΟΥΡΜΕ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ

Αν θεωρείτε τη μουσταλευριά πολύ παλιομοδίτικη για να τη σερβίρετε, με λίγο food styling το γλυκάκι σας θα μοιάζει με επιδόρπιο του πιο γκουρμέ εστιατορίου! Υλικά: μούστος, σιμιγδάλι, κορν φλάουρ, αλυσίβα, κανέλα, φρούτα του δάσους …

Δες τη συνταγή

Μουσταλευριά παραδοσιακή

Η γιαγιά μου την έφτιαχνε με «κομμένο» μούστο, ελαφρά συμπυκνωμένο, για να είναι πιο γλυκιά. Βρείτε μούστο, κι αφού τον καθαρίσετε, φτιάξτε τη. Αν δεν μπορέσετε να βρείτε και θέλετε να τον φτιάξετε εσείς, πάρτε σταφύλια ζουμερά, όπως είναι ο ροδίτης και το φιλέρι και ξεκινήστε την διαδικασία… Υλικά: μούστος, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καρύδια, κανέλα …

Δες τη συνταγή

ΤΖΈΛΟ ΝΤΙ ΜΕΛΌΝΕ : ΖΕΛΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ

Στα ιταλικά το καρπούζι λέγεται κοκόμερο – cocomero ή ανγκούρια – anguria (το… αγγούρι δεν λέγεται … καρπούζι αλλά τσετριόλο!), το δε πεπόνι μελόνε – melone. Τώρα πως το «τζέλο ντι μελόνε» σημαίνει «ζελέ καρπουζιού», ε, αυτό μονο οι σικελοί μπορούν να το εξηγήσουν που λένε το καρπούζι – πεπόνι! Gelu di muluna στην σιτσιλίανικη διάλεκτο λοιπόν, είναι ενα απλό γλυκάκι με βασικό συστατικό τον χυμό καρπουζιού. Στην ουσία είναι ενα ζελέ, που παρασκευάζεται με τον χυμό του φρούτου, ζάχαρη και λίγο άμυλο, κάτι σαν την δικιά μας μουσταλευριά… Υλικά: καρπούζι, ζάχαρη, κορν φλάουρ, γιασεμί, κουβερτούρα, φιστίκι Αιγίνης …

Δες τη συνταγή